#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Uganda 2009

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


lördag 22 oktober 2011

Uganda 2009

Uganda är ett mycket grönt och frodigt land.

Landskapet är variationsrikt med berg, dalar, slätter, hav och floder.

Här tog vi en paus vid den lilla sjön ni såg på föregående bild.

Jag besökte Uganda i februari 2009. Vi hade goda vänner som brukade bo i Uganda om vintrarna för klimatets skull. Eftersom det var deras sista vinter i Uganda så tyckte de att vi skulle besöka dem innan de flyttade hem till Sverige. Att ha en kontakt på plats som känner till kulturen och sedvänjorna underlättar mycket. Det går bra att resa i Uganda på egen hand men risken är att det blir väldigt dyrt. Det är många som vill göra pengar på vita turister. Jag bloggade på ett annat ställe när jag besökte Uganda. Därför finns det både små historier och en hel del bilder från mitt besök. Jag kommer att kopiera en del material från min "gamla" blogg så att ni kan läsa om ni vill.

1 kommentar:

  1. Trevlig, bra och praktisk blogg!
    Hit kommer jag att återvända!

    SvaraRadera