#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Egypten, december 2004

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


tisdag 25 oktober 2011

Egypten, december 2004

Vårt hotell erbjöd ridturer, massage, magdanskurser och andra aktiviteter på den privata stranden.

Vi tog en ospecificerad restresa till Egypten en vecka för att få sol och värme. Vi hade turen att hamna på ett femstjärnigt hotell med privat strand, stor trädgård och jättelik poolanläggning. Alla som åker ospecificerat har inte haft samma tur. Så här i efterhand så tycker jag nog att man ska vara noga med hotellvalet i Egypten. Det är inte roligt att hamna på "fel" ställe. Om du åker ospecificerat till Egypten så se till att du åtminstone får ett kataloghotell. Det är en fördel att ha tillgång till en privat strand där du kan snorkla ifred och beundra undervattensfaunan. För den är fantastisk.

Vi tog en busstur till Luxor för att se templen, konungarnas dal och Nilen.
Konungarnas dal var mycket intressant. Dalen ligger som i en gryta och det är mycket varmt och torrt.

Karnaktemplet är gigantiskt och mäktigt. Det är väl värt ett besök.

De stora kolonnerna var ursprungligen målade i starka färger. I taket kan man fortfarande se spår av pigmenten.

Många båtturer går till ön Diftun utanför Hurghada. Här kan man sola, bada och snorkla vid olika rev. Det mest sevärda är faktiskt under ytan.

Nilen vid Luxors strand. Vi gjorde bara en dagstur till Luxor och det var nog i kortaste laget. En övernattning i Luxor är att rekommendera så att man hinner titta på alla tempel och strosa längs Nilen i skymningen.
Vi var nöjda med vår resa till Egypten. Det blev en bra mix av sol, bad, snorkling och kultur.

1 kommentar:

  1. Det var magiskt i både Luxor och Konungarnas Dal. Men VIDRIGT varmt som du skrev!! Det tog bort lite av känslan för man orkade inte. Men det känns....

    SvaraRadera