#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Lettland och Riga...

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


fredag 28 oktober 2011

Lettland och Riga...

När våra vänner flyttade till Lettland i mitten av nittiotalet har vi haft som målsättning att besöka dem vartannat år. Ett mål som vi nästan har lyckats med. Vi har besökt dem på olika platser i landet där de har bott och verkat. Vi har varit i hamnstaden Ventspils, i den mysiga staden Kuldiga, i staden Ogre och i huvudstaden Riga. Det är en förmån att känna någon som bor och verkar i ett land eftersom upplevelsen blir så mycket annorlunda. Det har hänt mycket i Lettland de senaste tio åren.
Fortfarande finns det dock hela stadsdelar som ser ut som huset ovan. Och det är ingen ödegård utan ett hus som hyser flera familjer.

Rådhuset i Riga.....den gamla stadsdelen i Riga har fått sig en rejäl ansiktslyftning precis som stadsdelarna i turiststråken. Gamla stan i Riga är väldigt mysig och påminner om Visby och andra hansastäder längs Östersjön.

Opera huset i Riga. Här var vi en november och såg Aida. Opera i Lettland håller hög klass, ett arv efter Sovjettiden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar