#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Fuerteventura

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


fredag 28 oktober 2011

Fuerteventura

Vi åkte till Fuerteventura för att få avkoppling, vila, sol och bad. Därför är inte så många bilder tagna på denna ö. Fuerteventura är en typisk lavaö, torr och steril. Den är inte lika frodig som t.ex. Gran Canaria eller Teneriffa, utan påminner nog mera om sin granne Lanzarote. Teneriffa tycker jag nog personligen är den vackraste och mest sevärda av Kanarieöarna. Men vi ville som sagt ha sol, värme och salta bad. För det ändamålet är Fuerteventura ett utmärkt val förutsatt att man står ut med nakna människor.....
Fuerteventura är nudisternas paradis.....de har praktiskt taget invaderat varenda strand. Det stör inte mig så mycket, men om de ska smörja sina nakna kroppar några få meter ifrån mig när jag ska inta min medhavda lunch så går väl gränsen ungefär där.
Vissa människor har absolut ingen koll alls.......
Om man däremot blickade längre ut mot havet kunde man beundra surfarna....det var många som surfade på Fuerteventura. Vinden och vågorna är tydligen perfekta för både windsurfing och surfbrädor.
Det var inga nybörjare heller, utan här gjordes det volter och annan avancerad akrobatik. Stranden var första parkett....

Avskilda vackra, meditativa stränder....

Vi hyrde vår vana trogen en bil för att utforska stränderna runt ön. På ett vykort såg vi en oerhört vacker strand med klippformationer och solnedång. Många dagar ägnades åt att "hitta" stranden.....
Till slut provade vi en liten grusväg som försvann in mellan några hus....
Vägen blev mindre och mindre, krokigare och guppigare där den ledde oss upp bland bergen.
Så med ens när vi passerat ett krön, öppnade sig en storslagen vy! Ferteventuras bortglömda stränder!
Nej, vi var inte de enda som hittat hit.....men vi var inte många. Det var ett tiotal bilar parkerade vid den vindlande knappt körbara serpentinvägens slut.
Hit åkte vi ett par gånger.....för att beundra den vackra solnedgången.

1 kommentar:

  1. Min son besökte feurteventura tillsammans med sin mormor, morfar och kusin det året han skulle fylla 5 år och vilken upplevelse. Allt han pratar om är vulkaner än idag när han är 7+ gammal.

    Jag är så glad att han har haft möjligheten att åka med sin mormor då Jag inte kan ge honom den upplevelsen just nu.

    Kul att du hittade in till min blogg och varmt välkommen, är jag på rätt blogg till dig nu, såg att du hade flera! Bara så jag vet vilken som uppdateras mest och så =) Kram

    SvaraRadera