#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Första dagen i Rom

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


torsdag 20 oktober 2011

Första dagen i Rom

Vi bodde i centrala Rom, granne med påven, floden Tibern och med promenadavstånd till allt. När man besöker Rom första gången är det bra att bo centralt även om det kostar lite extra. Vi åkte hit i november, då det var lågsäsong och hittade ett 4-stjärnigt hotell mitt i Rom till hyfsat pris.

 Första dagen gjorde vi stadskärnan. Vi promenerade över Tibern, besökte naturligtvis Fontana di Trevi....
Pantheon....

Piazza di Navona..

Spanska trappan och de andra sevärdheterna i stadskärnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar