#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Med bil i västra USA

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


fredag 28 oktober 2011

Med bil i västra USA

Två gånger har jag bilat i västra USA. Främst då i delstaterna Californien, Nevada, Arizona och Utah. USA är ett fantastiskt land att turista i. Det finns hur mycket som helst att se. Vår resa gick företrädesvis till olika nationalparker där vi beundrade den fantastiska natur som finns här. Ovan ser ni den brömda vägen som leder genom Monument valley. Här har många filmer spelats in....vi var ju tvugna att jogga en bit på den precis som Forrest Gump.

Golden Gate, världens mest berömda bro? Bägge gångerna vi turistade USA:s västkust besökte vi San Fransisco. Sista gången utgick vi härifrån och gjorde en biltur som varade en hel månad.....

Lake Powell i Arizona. Man kan inte föreställa sig hur vacker öknen kan vara innan man har varit där. Mycket av Utah, Arizona och Nevada består av öken. Innan jag besökte USA trodde jag att öken var lika med sand, nu vet jag mycket bättre....
Jag beundrar Coloradofloden vid Page i Arizona. Ett par decimeter till och....?
Berget stupade rakt ner men häftigt var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar