#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Thailand m.fl.

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


fredag 28 oktober 2011

Thailand m.fl.

Phi-Phi island 1979......stränder, blått hav, kokosnötsolingar och femton fiskarfamiljer.
Det här är paradiset tänkte vi, när vi vadade i land på ön.......idag är paradiset borta. Om man inte tycker att en överexploaterad ö är ett paradis?

Thailand 1979......första säsongen som det gick resor från Sverige till Thailand. Då, var det ett mycket exotiskt resmål. Idag åker varannan svensk hit. Vi har valt att inte åka tillbaka.....
Då, när vi satt i planet på väg hem så planerade vi att återvända. Men det blev inte så..... idag undrar jag om jag vill?
Thailand 1979 var så orört, så rent....
Vi var fyra svenskar på Phuket och en guide.
1979 hade inte digitalkamerorna gjort sitt intåg. Det var dior och papperskopior som gällde. Mannen bredvid har bara scannat in en enda bild från vår Thailandsresa......det är denna bild från ett orört Phi-Phi island.
Vi har gjort andra resor också...men de är historia. Så mycket har förändrats i världen att det inte längre känns relevant att ta med dem här.
Låt paradiset leva, om inte annat så i minnet!

1 kommentar:

  1. Så himla tråkigt när allt blir förstört av för mycket turism! Jag vill också ha det genuint äka och naturliga...det var det i Side när vi först kom dit, men även där blir de bara mer och mer tusistigt! Kramiz

    SvaraRadera