#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Gör ett stopp i pittoreska bergsbyn Deia!

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


onsdag 19 oktober 2011

Gör ett stopp i pittoreska bergsbyn Deia!

Bland bergen mellan de vindlande serpentinvägarna ligger bergsbyn Deia. Den är inte så stor, så det kan vara lätt att köra förbi.....Den här byn är välbevarad, varsamt renoverad och genuin. Kanske för att många hus ägs och har ägts av celebriteter som exempelvis Cathrine Zeta-Jones. Vad är det som får stjärnorna från andra sidan atlanten att välja Deia?
Du måste helt enkelt se efter själv....

Jag tog med mig kameran en ljummen eftermiddag och gick på upptäcksfärd...

Jag fann pittoreska gränder....

Vackra hus och berg....

Välskötta terassodlingar med olivträd, apelsiner och citroner...

Fantastiska vyer och skorstenar....

Välskötta hus och pyntade trädgårdar....
Blommande träd och vindlande stigar.....

Hus som klättrade på bergssidorna....

Och fridfulla oaser för en stunds vila och eftertanke...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar