#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Islandshästar

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


fredag 21 oktober 2011

Islandshästar

Islandshästar såg man överallt på bergssluttningarna och i dalgångarna. Tyvärr blev det ingen islandshästridning när jag var på ön. Mina tre reskamrater var inte ett dugg intresserade av den sortens nöjen.

Det som förvånade mig var den okomplicerade hästhanteringen på ön. Här förflyttas en hel hjord från ett bete till ett annat. Tre ryttare hanterade hela hjorden som var lös.  De kunde styra hästarna längs kanten på de trafikerade vägarna in på de små stigarna från hästryggen. Jag tror att de använde röstkommandon, imponerande var det i alla fall!

Det som är roligt med just Islandshästen är att den finns i så många färgvarianter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar