#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Tallin, Estland

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


söndag 23 oktober 2011

Tallin, Estland

Vi åkte hit med jobbet på våra planeringsdagar. Med en vanlig kryssning från Stockholm får man två nätter ombord och en dag i Tallin. Vi hade först en guidad busstur genom staden, sedan åt vi gemensam lunch och fick en snabb guidning även i den gamla stadskärnan. På eftermiddagen hade vi ett par timmars fri tid som jag ägnade åt att botanisera med kameran.

Vid ringmuren var det marknad, mycket stickat och hantverk. Kanske kunde man fynda ett par hemstickade vantar om man hade tid att titta?

Vackra dörrar och portar fanns det i den gamla stadskärnan.

En mysig gata i Tallin

Ett innergårdscafe´ om vädret hade varit bättre kunde man avnjutit en kopp kaffe här.

Det fanns många trähus i Tallin, det här behövde nog fräschas upp. Ett par timmar i Tallin räcker inte för att bilda sig en uppfattning om staden. Den påminner lite om Visby på sina ställen. Jag åker gärna tillbaka och tar med mig mannen bredvid. Ett par dagar i gamla Tallin spenderar man gärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar