#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Lido di Venezia

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


söndag 12 februari 2012

Lido di Venezia

Var bor man i Venedig om man är på bilsemester och behöver en parkering? Mina efterforskningar visade att det smartaste valet borde bli ön Lido utanför Venedig. Till Lido tar man sig med en stor bilfärja. Jag hade läst att färjan skulle kosta ca 300 kr enkel resa med bil. Men jag fick en smärre chock när det visade sig att jag skulle betala närmare 1500 kronor! Vi var fyra personer i bilen som inte var inkluderade i priset.....
Det är svårt att få fram fullständig information på internet. Men det visade sig att i priset ingick obegränsade turer på vaporetton ( Venedigs taxibåtar) för oss alla i tre dagar. Då blev priset mer överkomligt.
På Lido bodde vi i en stor patriciervilla med egen trädgård. Precis så italienskt som man vill ha det. Vi besökte Lido i oktober 2010.
 Badsäsongen var över och badhytterna stod tomma.....
Lido är en avlång sandö med en lång sandstrand som vätter ut mot havet. Så här års var det endast joggare på stranden.
Lido fungerade som en utmärkt bas under vårt besök. På bilden ser ni vaporettostationen på Lido och en vaporetto på väg mot Markusplatsen. Bussen stannade utanför villan ( ingick också i färjepriset) och tog oss på fem minuter till båttaxin som tio minuter senare anlade vid Markusplatsen. Mer centralt kunde vi inte bo.

1 kommentar:

  1. Hehe, borde ju ha fattat att detta är din reseblogg. Fina bilder.
    Bloggade inget förra veckan, men är igång igen nu.

    SvaraRadera