#header-inner { width: 600px; margin-left: auto; margin-right: auto; } I Mina Speglar: Dag 3 Ett besök i Peterskyrkan

Välkommen till min reseblogg!

Hit kommer jag att länka från min ordinarie blogg "Mina Speglar". Tanken är att du ska hitta reseskildringar från olika platser jag har besökt, både avlägsna och nära. Jag kommer att lägga upp bilder, samt ge lite tips och information. Hoppas du blir inspirerad att besöka någon plats. Har du inte möjlighet att resa själv får du gärna drömma dig bort en stund. Välkommen!

Hur använder du bloggen?
I menyraden till höger kan du använda "Leta i den här bloggen" skriv ett sökord t.ex. "Fontana di Trevi" så kommer alla inlägg med ditt sökord att visas. Du kan också använda etikettfunktionen "Resor i världen" om du klickar på ett land så kommer alla inlägg från den resan upp. Det går också bra att använda bloggarkivet, men eftersom jag uppdaterar den här bloggen i mån av tid är inte inläggen publicerade i kronologisk ordning.


söndag 15 januari 2012

Dag 3 Ett besök i Peterskyrkan

Efter det digra programmet dag 2 var vi inte sugna på några längre promenader. Peterskyrkan låg bara ett par kvarter bort. Så bra, tänkte vi, då blir det inte alltför många steg idag. Ack, vad vi bedrog oss. Men det visste vi ju inte när dagen började.
Vi bodde bara ett par kvarter från Petruskyrkan. Det var åter en solig dag i Rom då vi ställde oss i kön som ledde in till kyrkan.
Redan entrén är imponerande men det skulle bli bättre....
Inne i kyrkan. Det var tillåtet att fotografera utan blixt.
Här kommer en serie bilder där jag har försökt att fånga stämningen....
De väl genomtänkta ljusinsläppen gör att det blir ett mycket speciellt ljus härinne.
Marmor överallt! All marmor som finns i Peterskyrkan kommer från Forum Romanum. Eftersom den plundrades från hedniska tempel hyste man inga betänkligheter.....


Människorna blir vita när de träffas av solljuset......man kan tänka sig att avsikten var att framkalla en illusion av att bli träffad av gudomligt ljus........något änglalikt.
Eller en ödmjuk litenhet.....inför bönen.
Och det är klart att med så högt i tak så känner man sig rätt liten i sammanhanget.

1 kommentar:

  1. Tyvärr lyckades jag inte kommentera i din andra blogg. Så trasslet verkar fortsätta..
    Jag börjar med att tacka för vintipset. Ett gott smuttavin uppskattas av mig. Så det måste jag prova..

    Vad kul att ni besökt Petersskyrkan. Så maffigt det såg ut..

    SvaraRadera